Tweedaagse workshop PAPIER MAKEN in Drenthe

Het maken van papier bestaat uit een aantal stappen die allen even belangrijk zijn om tot een goed resultaat te komen. Het scheppen van papier is slechts een van die stappen. Tijdens de eerstedag van workshop concentreren we ons op wat aan het papier scheppen voorafgaat: het prepareren van je grondstof.
huis drentheWij gebruiken daarvoor kozo. Kozo is de Japanse benaming voor de papiermoerbei, de vezel hiervan is de meest gebruikte grondstof voor Japans papier. Papier gemaakt van kozo kenmerkt zich door een warme uitstraling, sterkte en duurzaamheid.

De eerste dag prepareren we de grondstof. De gedroogde bast van de papiermoerbei wordt gekookt en vervolgens goed gewassen om alle onzuiverheden te verwijderen. Tot slot wordt de bast handmatig geslagen met een slaghout om de vezels te ontrafelen.

Tijdens het koken van de kozo gaan we aan de slag met het scheppen van papier door gebruik van kant-en-klare pulp. Ook prepareren we verschillende kleuren gerecycleerd papier: dit laat zich later mooi combineren met kozo. 

Dag twee staat in het teken van het vormen en scheppen van papier. Eerst met de geprepareerde kozo, daarna is er ruimte voor combinaties met verschillende grondstoffen en technieken. Zo kom je tot unieke zelfgemaakte papieren.

* De papieren die nog niet droog zijn, worden later per post toegestuurd.
* Deze workshop is zelfstandig te volgen, maar ook als vervolg op de workshop papier maken - basis.


datum | tijd
zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017
dag 1: 10:30 - 17:00 met 's avonds gezamenlijk eten.
dag 2: 10:30 - 16:00 
locatie
Doldersum, Drenthe
prijs
€ 175,- | inclusief btw, 1x avondeten, 2x lunch, koffie/thee, benodigde materialen. Exclusief overnachting.


aantal deelnemers max. 6 per workshop