Unieke eendaagse cursussen

Vanuit de ervaringen die ik heb opgedaan bij het geven van teken- en schilderlessen is het idee voor een thematische reeks eendaagse cursussen ontstaan. Elk thema binnen deze reeks behandeld een aspect van het schilderen of tekenen dat belangrijk is voor ieder beginnend tekenaar of schilder, maar ook wie meer ervaren is zal kennis en vaardigheden uit deze lessen putten.

Opbouw cursusdag:
Iedere cursus begint met een korte theoretische beschouwing via kunsthistorische en hedendaagse voorbeelden, waarna door enkele vingeroefeningen en kleine opdrachten het thema in de praktijk benaderd wordt. De cursisten zullen uiteindelijk de opgedane inzichten toepassen in een opdracht waar meer ruimte is voor persoonlijke invulling. De dag wordt afgesloten met een groepsbespreking over het gemaakte werk.

De zeven thema's zijn: waarnemen, schets, de lijn, perspectief en ruimtelijkheid, compositie, kleur, muziek en abstractie.
Klik hier voor meer informatie over de verschillende thema's.


datum | duur
In overleg | één cursus duurt 5 uur (inclusief pauze)
locatie
In het atelier of op eigen locatie
prijs
Op aanvraag
De eendaagse cursussen zijn per stuk te boeken voor groepen van minimaal 3 tot maximaal 8 personen.


De cursussen zijn in aangepaste vorm ook geschikt voor basis- en voortgezet onderwijs. Neem contact op via atelier@annelindedejong.com voor de mogelijkheden.